Om företaget Salabim

Blandas kreativitet, intressanta idéer och kul material så "Salabim" kan det förvandlas till något nytt. Salabim är ett företag som har kreativitet som sin ledstjärna.

Jag som jobbar med företaget heter Elise Nilsson och är utbildad textillärare och har lång erfarenhet att undervisa såväl vuxna som barn och ungdomar. Intresset för textil och hantverk har följt mig genom livet. Jag håller kurser/ workshops i olika textila tekniker och även kreativt kul pyssel utifrån ett antal teman. Jag har presenterat utbudet av workshops på sidan https://www.pysseltanten.se/

Jag har även skrivit 3  populära handarbetsböcker utgivna på ICA Bokförlag. Förutom det har jag skrivit en bok som heter "Sashiko, brodera japanskt" utgiven på Ordalaget Bokförlag.

Ett område jag fördjupat mig i är virkade små figurer som kallas amigurumi. Ordet är japanskt och betyder ungefär liten stickad, sydd, eller virkad docka.

Här i shopen säljs virkmönster på ett antal modeller jag har designat. När ni beställer mönster skickas de per e-post till er direkt efter betalning. 

Förutom amigurumi finns mönster och arbetsbeskrivning på gulliga handsydda "filtisar" som på japanska kallas nuigurumi. Även de skickas per e-post. 

Det finns också ett sortiment med säkerhetsögon som passar till både virkade och sydda figurer.

___________________________________________________________________________________________________________________________